вівторок, 13 грудня 2016 р.

2016 рік англійської мови в Україні

Сьогодні на уроці англійської мови ми знайомились з творчістю 

видатного англійського поета, найвідомішого англомовного письменника та одного з найкращих драматургів світу.

Вільям Шекспір народився в Стратфорді-на-Ейвоні (Англія) 23 квітня 1564 року. Його батько був простим ремісником, але його дуже поважали в місті та навіть обрали мером Стратфорд-он-Ейвон.

Вільям закінчив престижну граматичну школу, де вивчав стародавні й сучасні мови. У 18-річному віці Шекспір одружився на дівчині, яка була старша за нього на 8 років. Це була дочка поміщика.
У 1587 році родина Шекспіра перебралася в Лондон. Там він був прийнятий в театр, в якому став одночасно і актором, і режисером, і драматургом.
У період з 1595 по 1600 роки Шекспір написав видатні твори: «Ромео і Джульєтта», «Річард II», «Сон в літню ніч», «Віндзорські пустунки» та інші. Після них письменника у більшій мірі почала цікавити трагедія. Його «Гамлет», «Отелло» і «Король Лір» до цих пір ставлять найвідоміші театри світу. У загальному Шекспір написав 17 комедій та 11 трагедій, а також 5 поем і близько 150 сонетів.
Помер він 23 квітня 1616 року. Вчені до цих пір сперечаються, чи дійсно геній є справжнім автором всіх творів, які підписані його іменем.
http://beyond.ua/vilyam-shekspir

Немає коментарів:

Дописати коментар