вівторок, 17 квітня 2018 р.

Безпечний відпочинок на природі

Класна година "Літо наближається!"
Сьогодні Коломієць Вікторія, Доненко Юлія, Коханій Олександр та Пляченко Владислав підготували повідомлення про правила  поведінки у лісі, які забезпечать  безтурботний відпочинок:

1. Якщо ви йдете в ліс із друзями, подавайте один одному сигнали, щоб не загубитися: розмовляйте, перегукуйтесь, плескайте у долоні чи ін.
2. Намагайтеся запам'ятати свій шлях або робити для себе помітки.
3. Тримайтеся подалі від диких тварин, особливо від їхніх дитинчат – поруч із ними обов'язково будуть дорослі тварини.
4. Уважно дивіться під ноги, обдивляйтеся впалі дерева та колоди перед тим як сісти відпочити – там можуть бути змії та комахи.
5. Ніколи не пийте воду з річок та озер. Найнадійніші джерела води – струмки. Поблизу місць, де ви побачите мертвих рибу чи тварин, не можна навіть мити руки.
6. У лісі може бути болотиста місцевість – обходьте її. Болотною водою також не можна користуватися. Поблизу боліт, як правило, водиться багато гадюк.
7. У лісі також багато кліщів. Тому, перед походом до лісу слід ознайомитись з правилами першої допомоги при укусах кліщів. Якщо ви все ж таки побачили на тілі кліща і маєте сумнів у правильності своїх дій – краще не гайте часу та зверніться до лікаря.
8. Не затримуйтеся біля поламаних дерев. Вони спираються одне на одне і можуть впасти, особливо під час вітру.
9. Під час грози не ховайтеся під високими деревами та не залишайтеся на відкритій галявині, бо блискавка найчастіше вдаряє у найвище місце.
10. Ніколи не пірнайте у незнайому водойму. Спочатку обстежте її і переконайтеся у відсутності схованих під водою перешкод (каміння, брухт, гострі гілки, мілководдя). Уникайте води зі швидкою течією. Ніколи не плавайте на самоті.
Пам’ятайте: в умовах спекотної погоди значно збільшується небезпека від пожеж. Невелика іскра, непогашений сірник, цигарка можуть призвести до пожежі. Тому, щоб не сталося лиха, потрібно суворо дотримуватися вимог пожежної безпеки в лісах. У лісі забороняється розкладати вогнище під деревами, а також розпалювати вогнище, попередньо не обкопавши його смугою, не вужчою ніж 50 см.
Будьте обережні з вогнем у лісі, не дозволяйте дітям гратися з вогнем, не залишайте непогашені вогнища, не кидайте непогашені сірники та цигарки.
Завжди пам’ятайте, до якої трагедії може призвести така легковажність.
Якщо ж виникла пожежа, то негайно повідомте про це в найближчу пожежну частину за телефоном «101» та, по можливості, приступіть до гасіння.

Немає коментарів:

Дописати коментар