четвер, 3 лютого 2022 р.

31.01.2022 Інструкція з БЖ під час дистанційного навчання

 ПРАВИЛА БЕЗПЕЧНОЇ РОБОТИ НА КОМП'ЮТЕРІ:

По-перше, протирайте клавіатуру та мишку раз на місяць спиртом.
По-друге, раз на рік, якщо ваша клавіатура це дозволяє, розберіть її та промийте з середини (теж спиртом).
По-третє, пилососьте клавіатуру спеціальними USB-приладами. Вони продаються в кожному комп’ютерному магазині і коштують недорого. Приділяєте увагу щілинам між клавішами – особливо це стосується власників ноутбуків.
По-четверте, щовечора, після завершення роботи з компютерною технікою, протирайте екран спеціальним розчином для очищення  ПК.
І, по-п’яте, МИЙТЕ РУКИ після кожного користування комп’ютера та в перервах, якщо ви працюєте із ним цілий день.
Необхідно дотримуватися таких правил, які дозволять вам зберегти здоров'я:
1. Розташування комп'ютера. Дисплей монітора треба розташовувати перпендикулярно до вікна, щоб світло не падало на екран і не світив в очі дитині. Дуже важливо, щоб висота знаходження дисплея відповідало зростанню дитини. Клавіатура повинна знаходитися на відстані 15-30 см від краю комп'ютерного стола. Необхідно дотримуватися відстань від ока до екрана, яке складає 50-70см. Не можна сидіти за комп'ютером в темряві, це стомлює очі.

2. Правильна поза. Сидячи за комп'ютером Ви повинні тримати пензля на рівні ліктів, а зап'ястя повинні знаходитися на опорній планці. Нахил голови вперед рекомендується не більше 20 °, спину повинен тримати прямо, а ноги повинні бути зігнуті в суглобах під прямим кутом.

3. Тривалість. Необхідно обмежити тривалість перебування  за монітором. Якщо тривалість безперервної роботи дорослої людини не повинна перевищувати 2:00 то для дітей і підлітків воно становить від 10 до 25 хв.
Уявити сучасну життя без комп'ютера не можна, а значить давайте дотримуватися правила користування ним. Для цього не давайте вашій дитині сидіти довгими годинами за комп'ютером, через кожні 10-15 хвилин необхідно зробити гімнастику для очей і займатися фізичними вправами.

Немає коментарів:

Дописати коментар